Rezultate-loto.ro - scheme reduse
 
 

Pentru a-ţi mări şansele de câştig poţi juca combinaţii de 7, 8, 9 sau mai multe numere! Astfel, pentru 7 numere vei avea 7 variante, pentru 8 - 28, pentru 9 - 84, ş.a.m.d., adică:

Întrucât jucarea variantelor complete de mai multe numere poate fi foarte costisitoare, de exemplu pentru 9 numere costul celor 84 de variante se ridică la 84 x 50.000 = 4.200.000 lei, a fost găsită o soluţie de compromis. În ce constă această soluţie? De exemplu, în cazul celor 9 numere, s-au scos anumite variante din cele 84 posibile astfel încât numărul de variante se reduce la 12, costul fiind de asemenea redus: 12 x 50.000 = 600.000 lei (reducerea este de 85,71%). Această schemă redusă este prezentată mai jos şi este cunoscută drept schema cod 48.

Această schemă redusă asigură obţinerea următoarelor câştiguri, în funcţie de numărul de numere din cele 9, ieşite la tragere, astfel:

•pentru 6 numere ieşite la tragere:

1 câştig la categ. I şi 9 câştiguri la categ. a III-a sau

3 câştiguri categ. a II-a şi 9 câştiguri la categ. a III-a.

•pentru 5 numere ieşite la tragere:

1 câştig la categ. a II-a şi 3 câştiguri la categ. a III-a sau

6 câştiguri la categoria a III-a

•pentru 4 numere ieşite la tragere:

2 câştiguri la categoria a III-a sau

1 câştig la categoria a III-a.

Schemele reduse pot fi jucate în două moduri:

•automatizat

•manual

Sistemul automat presupune bifarea numerelor în zona câmpului 1 a biletului de joc 6/49 şi marcarea în aceeaşi zonă din câmpul 2 a codului corespunzător schemei alese (48 pentru 9 numere, 49 pentru 10 numere, ş.a.m.d - vezi tabelul de mai jos).

Sistemul manual presupune completarea tuturor variantelor simple ce compun schema redusă pe care participantul doreşte să o joace pe biletele 6/49.

Pentru a putea juca scheme reduse, participantul trebuie să cunoască mai multe lucruri, şi anume:

•câte numere cuprinde o schemă;

•care este codul aferent schemei respective;

•câte variante simple cuprinde schema.

Toate aceste informaţii le găseşti în tabelul următor: